Kenyaa : Taktakri ɓujiri

0
2157
Kenyaa : Taktakri ɓujiri
Kenyaa : Taktakri ɓujiri

Angel wona laabi jeeɗiɗi mbaroodi taktakri to bannge mawnugol. Angel peesa fotde ton e feccere (1 500 kiloogaraam). Duuɓi maggel ko hedde 23 miliyoŋ hitaande. Ndii mbaroodi ladde ɓujiri yiytaa ko to Kenyaa, ndi inniraa ko « Simbakubwa kutokaafrika » (Taktakri Afrik Mawndi).

Caggal nde annduɓe ɓee naatni ɓetooji kedde jiytaaɗe ɗee e nder ordinateer, oon yaltinani ɓe natal ayaawo (image de synthèse) gonngal les ngal.  Kedde kullel – heletinnde gabgal les ina wondi e ñiire seelseelde, e aggutere tokosere e mawnde, e ñiiƴe goɗɗe e huunde e ƴiye ; yiytanooma ko ina wona duuɓi jooni to Kenyaa, kono e oon sahaa, sikkanoo ko kedde kullel ɓurngel famɗude.

Kono wiɗtooɓe ɓee, caggal nde ƴeewtindii, tawi ko ɓoosaaru barogel ladde ɓujel woni ɗoon, sibu, gabgal ngal ɓuri gabgal taktakri nayeeri mawnude to woɗɗi, ñiiƴe ceelseele ɗee ngel taƴirtunoo teewu, gaggutte ɗee kela ƴiye.  Caggal nde wiɗtooɓe ɓee njuurnitee ngel no moƴƴi.

Woppu jaabawol

Winndu yowre maa
Winndu ɗoo innde maa

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.